Familie Blokhuis slaat weer op de trom en wint wedvlucht vanuit Bierges

Niek, pappa Rob en opa Hennie hebben het weer geflikt. Ze spelen opnieuw een eerste in onze CC4 Hart van Twente.

Van de 2190 ingekorfde duiven waren er dit keer 8 ingezet door de Blokhuisjes en wisten zich er 7 in de prijzen te spelen. Een uitstekende prestatie.

Het duurde zaterdag even voordat het aftellen op de losplaats kon beginnen omdat het weer, lossen op de vroege ochtend onmogelijk maakte. Toen uiteindelijk het startschot kon worden gegeven om 12.30 uur konden de duiven aan hun thuisreis naar Twente beginnen.

Dat het uiteindelijk een pittig vluchtje zou worden met een openstaand concours van een klein uurtje kon men toen nog niet bevroeden. 

Daardoor kon het gebeuren dat er ’s-avonds bij het klokken lichten nogal wat duiven afwezig waren. Voor zover we weten zijn deze echter goed nagekomen.

Zoals bij ieder concours is er een winnaar en dit keer is dat de NL22-8135473. 

We hebben Rob gevraagd wat te vertellen over deze vlucht. Hier volgt zijn relaas:

Op deze vlucht hadden we 8 duiven meegegeven waaronder 5 duivinnen en 3 late jongen. Alle duivinnen vlogen op nest met een jong van 7 dagen in de broedschaal.

We rijden er niet mee maar ze kunnen dagelijks gewoon lekker een paar uur vrijuit vliegen en omdat ze goed zijn, doen ze dat ook.

Wat we wel hebben gedaan is afgelopen vrijdag het nestmateriaal uit de schalen halen. We hebben nieuw stro op de vloer gelegd en daarmee zijn ze de hele dag druk geweest om de schalen weer te  vullen.

De eerste en tweede duif kwamen samen tegelijk als een speer uit de goede hoek aangevlogen toen er een kink in de kabel kwam. Die werd veroorzaakt door een nagekomen jonge doffer die de beide dames nog wel even het hof wilde maken. Al met al heeft dit spektakel toch wel even geduurd voordat de beide duivinnen naar binnen liepen.

De winnares is onze beste jaarling van het afgelopen jaar. Ze had al 6 keer in Duivensportcentrum Borne bij de eerste 10 gevlogen. Een eerste winnen was haar echter nog niet gelukt tot nu toe.

Daar heeft ze nu ruimschoots mee afgerekend. 

De ouders van de winnares waren onze beste vliegers op deze locatie. Ook hier dus goed x goed = goed.

Rob sluit af met de opmerking dat naar zijn overtuiging alles draait om een goede motivatie van de duiven en volledige inzet van de liefhebber om mee te kunnen aan de top.

Met deze uitslag hebben ze opnieuw laten zien hun stelling in de praktijk te kunnen brengen.

Niek, Rob en Hennie van harte gefeliciteerd met jullie overwinning.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Comb. Blokhuis Borne
  2. Comb. Blokhuis Borne
  3. Geert Ros Delden
  4. Comb. Bolhoeve Borne
  5. Wim Willemsen & Sabine Hengelo
  6. Geert Ros Delden
  7. J. Hilberink en zn. Bornerbroek
  8. Walter Kattenpoel Hengelo
  9. Gerald ten Thij De Lutte
  10. Comb. Bolhoeve Borne