En opnieuw troeft Geert Ros op de 1e wedvlucht de hele concurrentie af

Het lijkt een gewoonte te worden voor Geert Ros uit Delden om op de 1e wedvlucht van het nieuwe seizoen keihard toe te slaan. Ter gelegenheid van de aftrap in 2022 schreef ik hoe hij ook toen spectaculair begon en nu herhaalt Geert dit kunststukje met opnieuw 3 duiven bij de eerste 10 van de CC-uitslag tegen 3197 concurrenten. In zijn vereniging, Duivensportcentrum Borne, pakt hij de plaatsen 1 t/m 6 en 29 van de 40 duiven in de prijzen. In onze CC waren dat 27 van de 40 prijsduiven.

Kijken we naar CC4 en CC5 samen dan zijn het de plaatsen 1 en 2 tegen ruim 5900 duiven.

Een hele knappe prestatie.

We laten Geert aan het woord:

Deze lente is eigenlijk voortdurend te koud, te nat en erg winderig om de goede vorm op de duiven te krijgen. Als je echter zoals ik hele dagen tot je beschikking hebt zijn er meer momenten om de duiven te trainen en af te richten dan wanneer je werkt.

In de 2e helft van december zijn 24 vliegkoppels bij elkaar gezet. Deze hebben in sommige hun eigen, en in andere gevallen de jongen van de kwekers grootgebracht.

Enkele dagen nadat de duivinnen weer gelegd hadden werden ze gescheiden en op rust gezet. Ze staan dan op weduwschap. Vanaf dat moment laat ik ze voorzichtig trainen aan huis en half maart begin ik af te richten van 4 tot 50 km als de omstandigheden het toelaten.

Voor deze wedvlucht heb ik 40 duiven op dubbel weduwschap ingekorfd. De beslissing van de lossingscommissie om zo vroeg mogelijk te lossen pakte goed uit en gaf de duiven de gelegenheid ruimschoots voor de buien thuis te zijn.

De aankomsten waren spectaculair omdat vanwege het heldere en zonnige weer onze duiven erg hoog vlogen. 

Mijn eerste 2 duiven waren moeder en zoon. De zoon, NL22-8137340, een prachtige blauwe jaarling doffer ging het snelst naar binnen op 2 seconden gevolgd door zijn moeder. Deze duivin, NL20-1147059, is een van de beste van het hok.

De winnaar komt uit 2 zelfgekweekte dagfond duiven met daarin lijnen van Gerti de Vos, de combinatie Verbree, het eigen Dijkstra kweekkoppel en de Schaerlaeckens/Koopman duiven via Ben Pieper.

Tot slot wil Geert nog even kwijt dat de eerste vluchten van het seizoen bij hem extra spanning meebrengen omdat de nieuwe vliegploeg uit bijna de helft jaarlingen bestaat. Dan is het afwachten of die het gaan waarmaken en welke jaarlingen naar voren komen en welke niet.

Deze uitslag geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Dat we Geert nog veel vaker in de kop van de uitslag zullen zien staat voor mij nu al vast. Van harte proficiat met deze prachtige overwinning.

De eerste tien van de uitslag:

  1. Geert Ros Delden
  2. Geert Ros Delden
  3. Gerrit Ophuis Hengelo
  4. John Vasterink Hengelo
  5. John Vasterink Hengelo
  6. John Vasterink Hengelo
  7. Geert Ros Delden
  8. John Vasterink Hengelo
  9. John Vasterink Hengelo
  10. John Vasterink Hengelo