En dat is 3 ! Justin Bartelink pakt zijn 3e CC-overwinning op de dagfondvlucht vanuit Gray

Onze duiven stonden dit keer in het voor duivenmelkers relatief onbekende Gray. Een stadje in het departement Haute-Saône dat is gelegen in het oosten van Frankrijk in de driehoek met Duitsland en Zwitserland. Voor hun thuisreis moesten 196 duiven een gemiddelde afstand van ruim 540 km overbruggen. De duiven zijn in verband met de klimmende temperaturen om 07.00 uur gelost met een zuid oosten wind. Dat het een taai concours zou worden stond hiermee bij voorbaat vast.
Justin Bartelink uit Borne, onze winnaar van vandaag, had 10 kanshebbers meegegeven.
Toen de stand was opgemaakt bleken zich er daarvan 7 in de prijzen hebben gespeeld.
We laten Justin aan het woord:

Ik was toch enigszins verrast toen ik de winnares aan zag komen. Alhoewel ik wist dat je rond 14.00 uur een duif thuis moest hebben voor een vroege klassering in de afdeling is het altijd afwachten of dat ook lukt. Om 14.07 uur klokte ik mijn 3e getekende. Het is de rode jaarling duivin NL22-8136766 die luistert naar de naam Ruby.
Ze is erg mak maar heeft voor een duivin een dominant karakter. Dit jaar heeft ze nog maar één keer haar prijs gemist en dat was op Chateauroux waarop ze net na de prijzen thuiskwam. Ruby was daarentegen al goed voor meerdere kopprijzen en vliegt nu ook een 7e NPO in de afdeling. Vooral met deze prestatie ben ik erg blij omdat mijn vliegseizoen toch is afgestemd op de dagfond. Hierop wil ik graag presteren en dat lukt mij tot dusverre al prima.

Over de afstamming van de winnares vertelt Justin dat ze een dochter is van zijn Wildfire die rechtstreeks afstamt van Eagle Eye, de vale Koopman doffer gekoppeld tegen de Doornenbal duivin.
De laatste 2 zijn vaste waarden op het kweekhok van Justin en uit dit koppel komen veel bruikbare duiven die zich vooral op de dagfond laten zien.
De moeder van Ruby is afkomstig van de broers Seelen uit hun Mister Chateaudun die een 1e NPO vloog vanaf deze losplaats. Het is een erg goede kweekduivin die tevens een halfzus is van de 2e prijs winnares op Chateauroux in onze CC.
Justin laat weten dat de 2e prijswinnaar vanuit Gray van M. Dreierink door hem is geschonken op een bon. Het is een neef van de winnares en van moederskant zelfs een volle zus.

Om goed te blijven presteren heeft Justin zijn systeem aangehouden. Ik schreef daar eerder over.
Daarnaast observeert hij zijn vliegploeg goed en kijkt wat ze nodig hebben.
Justin is ervan overtuigd dat aandacht geven de prestaties positief beïnvloed. Je moet je als het ware in de duif kunnen verplaatsen. Als je er goed voor bent krijg je er veel voor terug.
Met deze 3e CC-overwinning hebben hij en zijn duiven dat duidelijk laten zien.
En dat er voor deze jonge liefhebber nog meer in het vat zit daarvan ben ik zeker.
Justin, van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Justin Bartelink Borne
  2. M. Dreierink Hengelo
  3. Geert Ros Delden
  4. M.J.M. Mentink Hengelo
  5. Herman Sabel Hengelo
  6. Toon en Frank Velthuis Deurningen
  7. Hans Breukers Hengelo
  8. A. Bruining Hengelo
  9. Frans Oude Nijeweme Denekamp
  10. Comb. Seelen Borne