En daar zijn ze alweer, Boy en Bryan Bolhoeve pakken hele mooie zege op de wedvlucht Vierzon van 9 Juli

Eigenlijk doet de kop van deze reportage vermoeden dat de Comb. Bolhoeve uit Borne weer een prima prestatie heeft geleverd met hun duiven. En dat is natuurlijk ook zo.

Maar het verhaal krijgt nog veel meer dimensie als wij u melden dat het dezelfde duivin is de vorige week de zege pakte op de midfondvlucht Chalons en Champagne.

Twee weken achter elkaar, met ruim 1000 prijskilometers in de vleugels, de hele concurrentie haar staart laten zien getuigt van buitengewone klasse maar ook van een goed oog van de liefhebber.

Daarover schreef ik vorige week nog dat bij de familie Bolhoeve nu, maar zeker ook in het verleden, alles ruikt naar postduiven.

Boy heeft het in de vingers maar dat had zijn vader ook en nu weer zijn zoon.

Over de aanloop naar deze vlucht vertelt Boy:

De winnares werd nu ingekorfd op eitjes die bijna uitgebroed waren. Om ervoor te zorgen dat ze niet werden aangepikt zijn er 2 verse maar wel bebroede eitjes ondergeschoven. 

Boy had gezien dat ze buitengewoon fel was op haar nest.

Ook de training verliep zoals de combinatie het graag ziet. Lang en hard en dat is een goed teken.

De winnares deed daar echter nog een schepje bovenop. Ze was midden in de week tijdens het trainen ruim een uur alleen weg. Boy en Bryan sloeg de schrik al om het hard. Het zal toch niet. Plotseling meldde ze zich en verdween als een schicht  in het hok.

Achter duiven in topvorm schuilt vaak bijzonder gedrag. Daar moet de liefhebber oog voor hebben. Dat kunnen we aan de Boy en Bryan wel overlaten.

Hun NL21-1572145 wint in 2 weken tijden op een midfond- en een dagfondvlucht twee keer een eerste prijs in onze CC.

Daarnaast is ze goed voor de 16e prijs in de afdeling tegen 9315 duiven op Chalons en Champagne vorige week en nu in de sectoren 3 en 4 NPO voor een 24e prijs tegen 14647 duiven.

Een topper is gevestigd.

Tegen de goedbedoelde adviezen van velen in, deze duivin speel je toch geen 2 weken achter elkaar, ging de meester zijn eigen weg. Het resultaat kennen we.

Een ander advies werd echter wel opgevolgd. Normaal meldt de combinatie de aankomsten niet door. Omdat de duivin ook nationaal werd gezet heeft Boy het meldingsadvies maar opgevolgd. Daarom wisten velen van u gisterenmiddag al hoe de vlag erbij hing.

Combinatie Bolhoeve van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat

De 1e tien van de uitslag:

1. Comb Bolhoeve, Borne
2. Kole-Vlaskamp, Zenderen
3. Justin Bartelink, Borne
4. Gebr van Langen, De Lutte
5. H.Hellen, Denekamp
6. A.Veldhuis &Zn, Deurningen
7. Justin Bartelink, Borne
8. Frans Oude Nijeweme, Denekamp
9. Martin Mentink, Hengelo
10. Geert Ros, Delden