Eerste prijs op tweede jongeduivenmidfondvlucht (Morlincourt) van 16 augustus voor Harry Hellen uit Denekamp!

Harry heb ik voorgesteld naar aanleiding van zijn overwinning op Bierges van 13 juli. Dit kunt u nog eens nalezen op:  http://cc4hvt.nl/?p=252 .
Kon Harry er op Bierges nog 28 inkorven, op Morlincourt was dit aantal gedaald tot 15! Bij die 15 zat nog wel de winnaar van Bierges. Laat nu net die doffer ook de winnaar van Morlincourt zijn! Zijn ringnummer is: NL-19-1315594. De ouders van deze doffer heb ik genoemd in mijn reportage die u kunt lezen in bovengenoemde link.
De “594” treedt hiermee in de voetsporen van de “Vale 014” van de combinatie Seelen uit Borne. Ook deze doffer heeft immers twee overwinningen op zijn naam geschreven! 
Na zijn overwinning op Bierges heeft de “594” op Dizy-le-Gros nog de 39e prijs gevlogen!

Nadat hij aanvankelijk met het gescheiden spelen na Bierges was gestopt, heeft hij enkele weken geleden de jongen weer gescheiden. Ongetwijfeld heeft dit de “594” gemotiveerd!
Harry doet al jaren aan samenkweek met zijn duivenmaat Aloys Kamphuis.
Het ene jaar neemt  Harry de jongen met de ringnummers die op een oneven nummer eindigen, het andere jaar neemt Aloys die. Van een koppel waarvan de moeder een halfzus is van de “594”, heeft Harry dit jaar de “03” gekregen en Aloys de “04”. Laat nu deze beide duiven tweede en eerste kampioen worden op de Vitesse Jonge Duiven met beide vier prijzen!
Op de foto ziet u Harry met de moeder van de “594” en dus de grootmoeder van de “03”en de “04”.
Ik wil besluiten met Harry nog veel succes te wensen voor de rest van het seizoen! Danken wil ik hem andermaal voor de prettige ontvangst.

Door: Albert Bartelink.