Eerste overnachtvlucht Limoges prooi voor Amanuel Öz uit Hengelo

Vrijdagmiddag 3 juni om 12.30 uur vertrokken 302 duiven van 35 liefhebbers uit onze CC4 voor hun eerste krachtmeting vanuit Limoges. Met deze wedvlucht werd het fondseizoen voor de liefhebbers van de overnachtvluchten geopend.

Amanuel Öz uit Hengelo had hiervoor 20 duiven ingekorfd. Tien daarvan wisten zich in de punten te klasseren. Op zich al een prima prestatie als we ons realiseren dat de duiven moesten afrekenen met een kopwind over het hele parcours van ruim 815 km.

Amanuel is bepaald geen onbekende op de lange vluchten. Vanuit zijn vorige woonplaats Denekamp werden al vele successen behaald. 

Inmiddels woont hij in Hengelo en is hij lid van het duivensportcentrum Borne.

Onze winnaar zag Limoges als een vlucht van de beproeving zoals hij het zelf benoemde.

Met een lossing om 12.30 uur zou het immers mogelijk kunnen zijn dat duiven op de korte afstand dezelfde dag nog hun hok konden bereiken. Niets bleek echter minder waar en het weer zorgde voor een zware beproeving.

De winnares NL19-1482443 werd geconstateerd om 09.27 uur maar had daarvoor al minuten lang in de boom bij het hok gezeten. Omdat ook de 2e duif zich al spoedig daarna meldde hield Amanuel er geen rekening mee dat er sprake was van vroege aankomsten.

Na de melding schonk hij dan ook verder geen aandacht aan de meldingslijst waardoor de overwinning als een verrassing voor hem kwam.

De 443 is een donkerkras duivin die als laat jong werd verkregen van Jaco van Nieuwamerongen en vervolgens werd ingespeeld op de taartvluchten.

Zijn 2e en 3e duif zijn van het soort Chris en Jaap van der Velden waarvan de laatstgenoemde stamt uit een kruising met de Special One van duivenvriend Appie Pas.

De winnares en de andere hokgenoten zijn ingespeeld op de afdelingsvluchten maar hebben naar het oordeel van Amanuel relatief weinig kilometers kunnen maken in verband met de late seizoensstart. Ze vertrok op 10 dagen broeden en ging direct na aankomst weer op haar nest zitten. Bij thuiskomst van de vlucht krijgen de duiven Bio Lugecol producten in het drinkwater gecombineerd met de ElektroMix Plus (Elektrolyten met calcium/magnesium en extra vitamines). Hiermee wordt het herstel bevorderd en wordt er tevens ontsmet.

Amanuel bereid zijn ploeg nu voor op Pau en Barcelona. We wensen hem daarbij succes en willen hem van harte feliciteren met deze mooie overwinning.

De eerste 10:

  1. Amanuel Öz            Hengelo
  2. Comb. Ordelmans-Heutink    Borne
  3. Herman Sabel        Hengelo
  4. Leo Prosz            Denekamp
  5. Amanuel Öz            Hengelo
  6. Jorrit Scholten (jeugdlid)    Deurningen
  7. Herman Borgelink        Denekamp
  8. Harry Kemna            Saasveld
  9. Herman Sabel        Hengelo
  10. Comb. Bos            Azelo