Eerste jonge duivenvlucht Beek en Donk van 16 juli 2022 levert een geweldige overwinning op voor John Vasterink uit Hengelo

John Vasterink uit Hengelo is voor velen van u vast geen onbekende in de duivensport. Hij weet zich nogal eens voorin de uitslag te klasseren. Het moest en er eigenlijk wel een keer van komen om een 1e te pakken.
Dat het gelijk een 1e en 2e in onze CC tegen 2007 jonge duiven maar ook 1 en 2 in onze gehele afdeling tegen maar liefst 15.201 concurrenten zou worden had ook John vooraf niet kunnen dromen.

John is 63 jaar en werkt als engineer bij MalvernPanalytical op een afdeling waar röntgen apparatuur wordt ontworpen.
Hij is met de laatste maanden van zijn arbeidzame leven bezig want eind volgende maand staat de vervroegd pensioen streep getrokken.
Vanaf begin 70er jaren is John gegrepen door het spel met de postduiven. De Vitesse, Midfond, Jonge duiven en Natourvluchten kunnen op zijn belangstelling rekenen.

Onze winnaar vertelt: de jongen duiven hebben elke dag van 06.30 tot 16.00 uur open hok.
Voor het seizoen heb ik ze zelf een vijftal keren afgericht tot aan Neede. Daarnaast zijn ze op de africhtingsvluchten mee geweest.
Mijn oude soort bestaat uit een mengeling van duiven van diverse regionale liefhebbers. Inmiddels is dat aangevuld met duiven van Embregts-Theunis uit Hoeven, Gebroeders Jager uit Blijham en de combinatie Ebben uit Beneden Leeuwen.
De beide winnaars kwamen zij aan zij over het huis aangevlogen uit de goede richting. Het was nog even schrikken want de 1e valt gelijk op de klep maar de ander komt pas via het dak van het huis.
Beide duiven komen uit een koppel rechtstreeks afkomstig van eerdergenoemde Embregts-Theunis.
De vader van de winnaars komt uit het gouden koppel van dit sterke hok en de moeder uit een zoon van den 13 x Super Queen.

John voert de duiven met Champions en NPO mix van Embregts-Theunis in de verhouding 80 – 20% het hele jaar door met als toevoeging een klein beetje P40 korrel.
De jonge duiven krijgen ‘s-morgens een beetje voor ze los gaan en bij binnenkomst in de middag volle bak. Vaak blijft ervan wel wat liggen.
Dat zijn systeem klopt zien we aan deze mooie overwinning.
Daarmee willen we John van harte feliciteren.

De 1e tien van de uitslag:

   1.    John Vasterink                            Hengelo
   2.    John Vasterink                            Hengelo
   3.    Gebr. van Langen                       De Lutte
   4.    Gebr. van Langen                       De Lutte
   5.    Comb. Oude Lashof                   Weerselo
   6.    Comb. Bolhoeve                          Borne
   7.    Frans Strikker                              Hengelo
   8.    Vincent Bonnes                           De Lutte
   9.    Toon Veldhuis & zoon                 Deurningen
   10.    Geert Ros                                     Delden