Eerste fondvlucht vanaf Limoges glorieus gewonnen door Toon en Frank Velthuis

Limoges is in vogelvlucht bijna 820 km verwijderd van Deurningen de woonplaats van de winnaars van de eerste fondvlucht van dit seizoen de vader en zoon combinatie Toon en Frank Velthuis.
Als je over de snelweg richting Zuid-West Frankrijk rijdt kun je bijna niet om de hoofdstad van de Limousin streek heen. Als je de Limousin benoemd dan denk je onwillekeurig aan de roodbruine koeien die deze streek zo kenmerken om het heerlijke vlees.
Onze duiven hebben er voor dit weekend ook gestaan wachtend op het openen van de manden.
Vrijdagmiddag om klokslag 13.00 uur was het dan zover en konden 270 duiven uit onze CC en 1804 in de afdeling hun thuisreis aanvaarden. Dat het lastig zou worden konden we afleiden uit de weersvoorspelling. Ook nu kopwind gedurende het hele traject.

Zaterdagmorgen om 08.50.22 uur meldde zich hun NL19-1313316 op het thuishok. Toon en Frank hadden 7 duiven meegegeven waarvan er zich 6 in de prijzen wisten te spelen. Een hele mooie prestatie ook wanneer we bedenken dat hun laatste prijswinnaar over de klep liep toen er op verschillende hokken nog geen duif was gesignaleerd.
Toon en Frank vertellen: de winnaar is gekweekt door Louis Mulder uit Deurningen die zelf niet meer aan de wedvluchten deelneemt.
Deze topper was niet aan zijn proefstuk toe en heeft zich als jaarling ook al vroeg laten zien.
De duiven komen niets te kort en krijgen als hoofdbestandsdeel de Beyers Premium Verkerk Sport mengeling voorgezet.
We hebben in goed overleg besloten de overstap te maken van de eendaagse naar de overnacht fondvluchten. Dat pakt goed uit en er is vertrouwen in hetgeen nog komen gaat.

Vader en zoon Velthuis zijn echte duivenliefhebbers en daarnaast hardwerkende mensen binnen hun vereniging het Duivensportcentrum Borne.
Toon heeft eigenlijk altijd hard met duiven gespeeld en alles wat er te winnen valt wel binnengetikt, zeker als programmaspeler.
Ze genieten volop van deze prachtige overwinning vooral ook omdat ze verschillende aansprekende fondhokken dit keer achter zich konden laten.
Of er een vervolg inzit zullen de komende weken uitwijzen.
Toon en Frank van harte proficiat met dit topresultaat.

De eerste 10 van de uitslag:

1. Toon en Frank Velthuis Deurningen
2. Comb. Seelen Borne
3. Comb. Seelen Borne
4. Leo Prosz Denekamp
5. Comb. Seelen Borne
6. Comb. Seelen Borne
7. Toon en Frank Velthuis Deurningen
8. Benno Kastelein Hengelo
9. Comb. Seelen Borne
10. Comb. Ordelmans-Heutink Borne