Eerst jonge duivenvlucht gewonnen door Herman Dijkstra uit Beckum

De kop is eraf, we hebben de eerste jonge duivenvlucht in de nieuwe CC4 Hart van Twente achter de rug. Een vlucht met wind uit het noord/ noord oostelijke richting die dan ook direct een zware beproeving was voor de jonge garde.

Herman voor zijn Tuinhok

De winst ging dan ook niet naar een onbekende liefhebber uit de regio, namelijk Herman Dijkstra zoon van Frits Dijkstra en al jaren acterend op de hoogste niveau in de regio.

Herman kende dit seizoen een moeilijke aanloop met de oude duiven, maar het lijkt erop dat hij de boel weer aardig op de rails begint te krijgen.

Dit weekend schoorde hij weer met de ouden en natuurlijk met de eerste prijs in CC4 Hart van Twente bij de jongen. Het is dan ook geen toeval , dat ook de medewinnaars van Beek en Donk vitesse (oud) Jan Leusenkamp en de winnaar van de eendaagse fond (oud) Issoudun Geert Ros, bekent zijn met de duiven van het Dijkstra soort.

Herman is een speler die jaarlijks het traditionele weduwschap speelt met 20 weduwnaars vanaf zijn tuinhok, zijn voorkeur gaat uit naar de vitesse, midfond,jong en enkele duiven op het eendaagse fond spel. Hij kweekt elk jaar begin januari zo’n 50 a 60 jonge duiven waarmee hij probeert in het seizoen aan de start te komen.

De eerste vlucht was het dan ook goed raak, met 43 duiven mee direct 1,10,13,14,15 en 21ste in totaal 15 duiven bij de eerste 100 en 31 duiven in de prijzen van de CC4 tegen 2100 medestrijders. Een geweldige prestatie.

Het blauwband duifje waarmee hij de zege behaalde is een kleinkind van zijn Bourges lijn. Herman riep het duifje gezamenlijk met nog een hokgenoot uit een koppeltje van 12 duiven. Het duifje viel direct op de klep terwijl zijn andere hokgenoot op het platte dak van de buurman viel. Deze verspeelde enkele minuten, maar ging uiteindelijk met de ondertussen aangekomen hokgenoten naar binnen.

Een goede start van het nieuwe jonge duiven seizoen, gefeliciteerd.

Door: Martien Morsink