Een unicum deze 6e CC-overwinning van Justin Bartelink, nu op de wedvlucht vanuit het Franse Courtisols / Châlons en Champagne

Zo langzamerhand ben je geneigd zijn naam in hoofdletters te schrijven als je een reportage maakt over JUSTIN BARTELINK. 

Justin kennende moet ik dat echter vooral niet doen. Doen maar gewoon zou hij gezegd kunnen hebben. En dat doen we dan ook. Maar toch, hoe deze jonge liefhebber uit Borne dit seizoen aan de boom schudt lijkt haast van een andere planeet afkomstig. Hij zei daar eerder over “alles lijkt te lukken dit seizoen, wat ik doe valt op zijn plaats”. 

Als we kijken naar de uitslag van deze bepaald niet makkelijke wedvlucht voor onze jonge duiven valt onmiddellijk zijn topklassering op. Vijf duiven bij de eerste tien van de CC4 is klasse, nee grote klasse.

In concours stonden 845 duiven van 42 liefhebbers waaronder 40 van Justin. 21 Daarvan wisten zich in de prijzen te spelen. 

Ik heb Justin gevraagd naar zijn ervaringen over deze wedvlucht. Hij vertelt:

Ja, ik pak inderdaad overwinning nummer 6 die vorige week overigens nipt aan mij voorbij ging.

Toen kwamen de jongen overigens ook al super af.

Afgelopen zaterdag was het een geweldig schouwspel. Om van te watertanden. Ze kwamen vanaf grote hoogte hard naar beneden en eerlijk gezegd zijn dat kippenvel momenten.

Nu moet ik wel bekennen dat het echte genieten bij mij pas begint na afloop van de vlucht. Ik ben zo gefocust op het goed terugkomen van de duiven en de juiste zorg op het moment dat ze binnen zijn gelopen, dat daar al mijn aandacht naartoe gaat.

Over genieten gesproken, dat heb ik volop gedaan op de club. Toen de uitslag eenmaal bekend werd bleek dat vrijwel de hele top 10 in het Duivensportcentrum Borne voor mij was. Een grandioos applaus van alle clubleden voelt als een warm bad voor deze mooie prestatie en geeft mij een enorme kick.

Vooraf had ik best veel vertrouwen in mijn ploeg jonge duiven. Maar toch blijft het altijd afwachten of ze het ook daadwerkelijk waarmaken.

Kijkend naar dit seizoen dan is het ongekend wat mij overkomt. Met de ouden was het immers al heel goed en de jongen zetten dit niveau gewoon door.

Deze uitslag is voor mij een dikke kers op de taart.

Kijkend naar de verzorging dan heb ik niets veranderd. Ik hanteer mijn schema en wijk hier niet van af.

De laatste weken trainen de jongen gewoon fantastisch goed. Het is een prachtig gezicht om de koppel hard te zien weg- en overtrekken. Andere liefhebbers bij mij in de buurt hebben mij er ook op attent gemaakt. Ze trainen zo hard dat het haast abnormaal lijkt en omdat dit zo is komen de vragen over hoe ik dat toch klaarspeel. Mijn antwoord is dan steevast dat ik voor de kolonie een natuurlijke weerstand probeer op te bouwen en vast te houden. Alleen op advies van de dierenarts zal ik een medicijn verstrekken indien nodig.

Al eerder heb ik laten weten dat ik de producten van Duifvitaal gebruik. Ze optimaliseren de gezondheid van mijn duiven en mede daardoor zijn mijn resultaten op de vluchten goed.

Over de afstamming van de winnaar verwijs ik de lezer graag naar de stamboom op Compuclub. Wanneer u het ringnummer aanklikt verschijnt die in beeld.

Ter aanvulling: het is een bewezen soort wat ook blijkt uit de broer en zus die respectievelijk op deze vlucht een 5e en 17e in de CC4 spelen. Het zijn ook broers en zusje van de NL22-766 Ruby die 2x een Teletekst klassering behaalt.

Nog eenmaal zal Justin dit seizoen proberen te vlammen en daarvoor alles uit de kast halen. Dat moet dan gebeuren op de Grand Prix vlucht sector 3 vanuit Troyes komende zaterdag.

Voor jullie als lezers heeft hij nog een wens: succes op de laatste vluchten en hopelijk blijft er voor allemaal een mooie groep jongen over.

Justin, van harte proficiat met de geweldige zege en wie weet tot volgende week.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Justin Bartelink Borne
  2. Harry Hellen Denekamp
  3. Justin Bartelink Borne
  4. Justin Bartelink Borne
  5. Justin Bartelink Borne
  6. Gerald Spitshuis De Lutte
  7. M.J.M. Mentink Hengelo
  8. Geert Venema Borne
  9. Justin Bartelink Borne
  10. Comb. Oude Lashof Weerselo