De overtreffende trap voor Combinatie Oude Lashof op wedvlucht Morlincourt van 27 augustus 2022

Riet en Frans Oude Lashof hebben op de jonge duivenvlucht Morlincourt weer een staaltje vakmanschap laten zien.

De hele concurrentie in CC4 wordt totaal weggespeeld en het complete erepodium wordt door dit sympathieke echtpaar in beslag genomen.

Zoals ik al eerder schreef weten Riet en Frans precies hoe ze een ploeg jonge duiven tot grote prestaties moeten brengen. Dat was ook nu weer het geval.

En dan moeten we ons bedenken dat het bepaald geen makkelijke vlucht was. De duiven moesten afrekenen met een noorden wind waardoor de snelheden laag waren.

Toen de winnares zich aandiende en bezig was binnen te lopen bleek het electronisch constateersysteem niet te werken, zo weet Frans te vertellen.

Nou moet u weten dat de hokken zich boven op de schuur bevinden en je om daar te komen, een pittige trap moet nemen.

Dat kunnen we ondanks zijn 81 jaar nog wel aan Frans overlaten. Sneller dan het geluid was hij boven om de winnende duif nogmaals over de antenne te halen. Met een schreeuw die in half Weerselo was te horen kon Riet vanaf beneden bevestigen dat het nu wel was gelukt en dat de constatering was gemaakt.

Dat Frans zijn training wel heeft gehad kunnen we opmaken uit het feit dat hij dit kunstje bij de volgende 4 duiven moest herhalen voordat het probleem eindelijk was opgelost.

Over de winnares NL22-8162522 kunnen we het volgende vertellen.

Deze duivin is afkomstig van zoals Riet het treffend zegt “oonzen oalen doffer”. Het is een doffer van Peter Janssen uit Kleve die als laat jong rechtstreeks op het kweekhok is geplaatst en al vele goede nazaten met verschillende duivinnen heeft gegeven. Dit jaar staat n oalen gekoppeld aan een duivin van Enrico Doldersum uit Almelo.

Dus ook hier kwaliteit x kwaliteit = kwaliteit. De winnares pakt met deze overwinning de 4e prijs op 5 vluchten.

De nummer 2 van de uitslag arriveerde een minuut later en is dezelfde duivin die Beek en Donk van vorige week wint.

Riet gaf aan de jongen deze week niet meer te hebben afgericht. Beide waren van mening dat ze inmiddels voldoende trainingskilometers in de vleugels moesten hebben.

Kwa voeren is de Koopman All in One mengeling toegevoegd. Kijken naar de te verwachten weersomstandigheden en daar het voeren op aanpassen kun je aan de combinatie wel overlaten. Het resultaat spreekt boekdelen.

Riet en Frans, opnieuw van harte proficiat met deze prachtige trilogie zege. We wachten af wat nog komen gaat.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Comb. Oude Lashof Weerselo
  2. Comb. Oude Lashof Weerselo
  3. Comb. Oude Lashof Weerselo
  4. Frans Strikker Hengelo
  5. Justin Bartelink Borne
  6. Wim Tijkorte Denekamp
  7. Comb. Oude Lashof Weerselo
  8. Wim Tijkorte Denekamp
  9. Justin Bartelink Borne
  10. Comb. Oude Lashof Weerselo