De beste op de natour sluit het seizoen 2023 in stijl af en wint de wedvlucht vanuit Dizy le Gros. Geert Ros opnieuw van harte gefeliciteerd

In deze reportage leggen we de nadruk op de natourvlucht vanuit het Franse Dizy le Gros. Het seizoen 2023 zit er daarmee ook op.

Geert Ros uit Delden heeft ons allemaal weer eens laten zien hoe je een ploegje duivinnen tot in de tenen kunt motiveren om vervolgens supersnel naar huis te komen. Hij maakt op deze laatste vlucht een sensationele uitslag. Hoe Geert dat voor elkaar heeft gekregen vertelt hij zelf.

De kleine verschillen in de standen in al onze natour competities waren voor mij aanleiding om de duivinnen extra goed voor te bereiden en niets aan het toeval over te laten. Goed trainen, voeren en een paar keer lappen. De stand van de duivinnen was prima. De meeste koppels met kale jongen niet ouder dan een week en een enkeling op aangepikte eieren. De doffers doen hun beurt nog op het nest terwijl de duivinnen dan in de ren verblijven. Het gedrag van de duiven gaf vertrouwen en ze voelden goed aan. Houden ze de vorm en de drang naar huis vast met 2 nachten mand? Welke duiven zijn het best en welke ga ik aanwijzen? Hoe deden ze het de afgelopen weken en vorig jaar op de natour op deze stand? Houden ze de pennen vast?

Met een zwakke oost tot noordoosten wind was het zeker geen makkie en moesten de duiven flink aan de bak. De snelheid werd vooraf ingeschat op 75km per uur voor de allereerste.

Ik heb 18 duivinnen ingezet op Dizy le Gros. Voor mij een afstand van 350 km. We waren vroeger dan anders bij het hok want de laatste vlucht komt eraan. Genoeg tijd nog voor een kop koffie met een broodje.

Dan zien we de reeks van Arnold Paalman op Compuclub live verschijnen.

Nu wordt het menens want ze komen er met een kwartier aan. We verplaatsen ons geleidelijk naar een andere plek in de tuin om ze goed aan te zien komen. Naast André Pots komt ook André Straver vaak kijken. Hij is een oud liefhebber uit Delden en inmiddels op respectabele leeftijd.

Samen met zijn zoon Rob heeft hij geweldig goed gevlogen toen er nog een duiven vereniging in Delden bestond.

Hij was het die de eerste duivin pal uit het westen zag aankomen.

Het was dezelfde duivin als vorige week de NL21-1570637 die opnieuw alle duiven van CC4 aftroefde. Met een kleine draai meteen naar binnen en daarmee twee weken achtereen de eerste. Een topper van het zuiverste water.

Het duurde 2 minuten voordat de volgende kwam. Daarna ging het vlot met 11 duivinnen in een kwartiertje. Prachtige aankomsten en de getekende duiven voorin.

Uiteindelijk resulteerde deze laatste vlucht van het seizoen 2023 voor Geert in een uitzonderlijk goede uitslag en vervolgens in meerdere kampioenschappen. Hij zet daarmee een kroon op een voor hem fantastisch vlucht seizoen met meerdere CC-overwinningen. Geert Ros uit Delden is daarmee niet meer weg te denken bij de kampioenen van onze CC Hart van Twente. Een welgemeende hartelijke felicitatie is hierbij zeker op zijn plaats.

NB. Jullie verslaggever is dit keer wat later omdat hij momenteel Tsjechië verkent op de racefiets.

De 1e tien van de uitslag:

  1. Geert Ros Delden
  2. Comb. Bolhoeve Borne
  3. Geert Ros Delden
  4. Geert Ros Delden
  5. Geert Ros Delden
  6. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  7. Comb. Bolhoeve Borne
  8. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  9. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
  10. Geert Ros Delden