Dark Speed van Geert Ros knalt naar de zege op wedvlucht Marche en Famenne

De Vitesse vluchten van het seizoen 2023 zitten er al weer op. Op de losplaats Marche waren zaterdagochtend 1012 duiven uit onze CC bijeengebracht voor hun laatste kunstje op deze discipline.
Geert Ros uit Delden had er 10 meegegeven.
Het werd geen makkelijke vlucht maar wel een met een overduidelijke winnaar.
Dark Speed, de donkerkras duivin NL20-1147076 van Geert, was de gehele concurrentie ruim te snel af. We laten hem aan het woord:

We zoeken ze allemaal, duiven waar je van op aan kunt. Vaak vroeg maar bijna altijd in de prijzen.
Dark Speed is zo een. Een duivin om in te lijsten en vaak te vinden in het snuitje van de uitslag van zowel Duivensportcentrum Borne, de CC4 maar ook de afdeling.
Ze is nu 3 jaar oud en tot nu toe 41 keer ingekorfd. Daarvan heeft zij 34 prijzen gevlogen meestal als weduwduivin maar soms ook op nest.
Dat is bijna net zo veel als haar volle zus NL20-1147008 die ook 35 prijzen pakte in dezelfde periode.
Deze duivin is nog in de race om kampioensduif Vitesse 2023 in de CC4 te worden.

Mijn duiven stammen af van de beste lijnen van Herman Dijkstra uit Beckum en Ben Pieper uit Borculo, beiden gekende liefhebbers.
De zusjes worden elke week gespeeld op Vitesse en Midfond en zijn fysiek sterke duiven die snel herstellen, een rustig karakter meedragen en graag naar huis willen komen.
Een aarzeling is hen vreemd en de valplank vertrouwd. Een genot om deze duiven in het hok te mogen hebben. Duiven om in te lijsten.
Hoewel deze zussen wel Dagfond aan zouden kunnen, zijn ze hier nooit op gespeeld. Dat laten we over aan soortgenoten en andere duiven op het hok. Dit om het hele programma goed te kunnen afwerken.
Het einde van het programmaseizoen voor de oude duiven nadert snel. Nog 2 vluchten om het verschil te kunnen maken op de Midfond- en Dagfond.
Daarna is het de beurt aan de jonge garde. Hopelijk ontpoppen zich goede opvolgers die we dan over een paar jaar kunnen inlijsten.
Tot slot wenst Geert iedereen succes met de jongen.

Dat Geert een man is waarmee wekelijks rekening moet worden gehouden blijkt uit zijn prachtige prestaties in de afgelopen jaren. Ieder seizoen is hij goed voor één of meerdere CC-overwinningen en draait hij vroege duiven in de afdeling. Je moet het maar kunnen een heel seizoen op het scherpst van de snede. Met zijn passie, kennis en kunde blijven we genieten van wat hij neerzet.
Geert van harte gefeliciteerd met deze schitterende overwinning.

De 1e tien van de uitslag:
1. Geert Ros Delden
2. Gerald Spitshuis De Lutte
3. Comb. Blokhuis Borne
4. Vincent Bonnes De Lutte
5. Jan Kolner Borne
6. Peter Steenwelle Borne
7. Frans Oude Nijeweme Denekamp
8. Karel en Kas Meijers Ootmarsum
9. Wim Tijkorte Denekamp
10. Wim Willemsen & Sabine Hengelo