Combinatie Seelen wint Bergerac van 16 augustus.

Robert en Hans Seelen

De NL19-1310288 wint daarmee niet alleen de eerste in de CC4 Hart van Twente maar ok de 2e in de afdeling en zelfs de 5e Nationaal !!!

De 288 komt uit de beste lijnen van de Combinatie Seelen, de vader van de 288 is een zoon van Mr Gijs (broer MG430) en is ondertussen vader van:

5e Nationaal Bergerac 25.321 duiven
16e Nationaal Bergerac
18e Nationaal Perigueux
24e NPO Perigueux
25e Nationaal St. Vincent
27e NPO Perigueux
49e Nationaal Bergerac
Etc.

De moeder van de 288 is de Blauwe van Tuyl en is ondertussen al moeder van:

5e Nationaal Bergerac 25.321 duiven
16e Nationaal Bergerac
24e NPO Perigueux
25e Nationaal St. Vincent
59e Nationaal St. Vincent
86e Nationaal Bergerac

Een topkoppel dus !

De winnende duivin !

De 288 heeft vorig jaar de jonge duiven vluchten tot en met Quievrain gespeeld en 1 natour vlucht.

Dit jaar heeft ze 2 vitesse en 1 midfond vlucht gevlogen. Daarnaast is ze ingekorfd in Giesbeek en Hank.

Alle duiven dus ook de programma duiven, die tussen de Marathon duiven zitten, krijgen het hele vliegseizoen vanaf de eerste vlucht altijd volle bak Beyers Galaxy Light en bij een inkorving op vrijdag, donderdag en vrijdag, bij een inkorving op donderdag, woensdag en donderdag Beyers vetrijk voer, immers voor de rest van het seizoen moeten er ook reserves worden opgebouwd. Hier staat wel tegenover dat ze 2x daags (vanaf half mei) verplicht een uur moeten trainen. Bij terugkomst van een vlucht staat er volle bak Galaxy, Vetrijk, kweekvoer en mineralen tot de duivens beschikking.

Alle duiven worden op nest gespeeld, waarbij de hele broedcyclus wordt afgemaakt.

Dagelijks zit er WonderPigeon (natuurprodukt) in een 5 liter grote watertank, die vernieuwd wordt als de tank leeg is. De bodem wordt half mei voorzien van een pak stro.

De hokken zijn voorzien van een ren, waar ze overdag in kunnen vertoeven, dan is het plafond van het binnenhok gesloten, dit t/m half mei. Daarna vanaf half mei wordt’s nachts de ren gesloten en het plafond iets (10 cm) open gedaan.

Op het moment van schrijven zijn net de jonge duiven uit Quievrain terug gekomen, ook daar zitten ze weer mooi bij de eersten (4e gemelde in de CC).

Nogmaals van harte gefeliciteerd en nog even gas erop met de laatste vluchten !

– Frank Vunderink