Combinatie Seelen terug op het hoogste podium en winnaars van de wedvlucht Fontenay sur Eure op 11 juni 2022

Het was niet een kwestie van of maar eerder van wanneer we de broers Hans en Robert Seelen weer op de eerste plek van het erepodium konden verwelkomen.

Met het klimmen van de kilometers voor onze duiven is het een logische aanname dat ze weer volop meedoen voor de prijzen.

Dit keer was er eer te behalen op de 2e dagfondvlucht van het seizoen uit het Franse Fontenay sur Eure een kleine gemeente ten zuidwesten van Parijs. 

Ons convooi van 526 bijeengebrachte duiven kreeg om precies 09.15 uur het startsein voor de thuisreis van gemiddeld ruim 575 km.

Om 15.57.27 uur diende zich de winnaar aan op het hok van de broers in Borne. Het bleek hun eerstgetekende te zijn de NL19-7010013 die evenals bij een van de eerdere winnaars een ring draagt uit de Ladies League. Voor zover Hans weet kon dit weleens van de oudste deelneemster (88 jaar) aan deze league zijn.

Deze doffer mist eigenlijk nooit zijn prijs zo weten de broers te vertellen en hij is een vaste waarde op het hok Seelen. Als jong won de 013 als eens een 1e van de CC op Melun en vorig jaar nog een 4e van Fay aux Loges. Hij werd daarmee 5e Nationaal Kampioen eendaagse fond van de Ladies League.

Omdat de broers het nestspel spelen werd hij ingekorfd op een jong van 7 dagen.

De eendaagse zitten tussen de overnacht duiven.

Hans vertelt: aangezien het Marathon en ZLU seizoen op punt van beginnen staat proberen we door 1 maand te verduisteren en laat te koppelen de vorm nu te krijgen. In de afgelopen 2 weken zijn de mannen gaan bijlichten en zien ze het trainen met sprongen vooruit gaan.

De duiven hebben altijd een volle bak Galaxy van Beijers tot hun beschikking en de dag voor het inkorven wordt deze vervangen dor een vette mengeling.

In de hokken ligt stro en alle neststanden worden afgemaakt. Hans en Robert geven de duiven 2 dagen per week Wonder Pigeon en verder voor het seizoen een geel kuur en een wormtablet.

Het soort dat de hokken bevolkt is een mix van hun befaamde Rooie Adje (topkweker van A. van der Veen) die overal voor goede nazaten heeft gezorgd, hun NPO winnaar Ablis en een duivin van de combinatie Derksen vd Keuken uit Almelo.

De sympathieke broers doen veel voor de duivensport. Het zijn de drijvende krachten achter het nationaal inkorfcentrum 0617 wat in de regio en ver daarbuiten op veel belangstelling en waardering kan oogsten. Nu hun vluchten zich aandienen zullen we ongetwijfeld weer van Hans en Robert gaan horen. Deze overwinning is binnen en daarmee willen we hen van harte feliciteren.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Comb. Seelen                Borne
  2. Geert Ros                Delden
  3. Comb. Bekkedam-Blockhuis        De Lutte
  4. Leo Prosz                Denekamp
  5. Comb. Oude Lashof            Weerselo
  6. Comb. Bolhoeve            Borne
  7. Wim Tijkorte                Denekamp
  8. Comb. Oude Lashof            Weerselo
  9. Geert Ros                Delden
  10. Justin Bartelink            Borne