Combinatie Seelen ijzersterk op Sermaises

De 2e eendaagse fondvlucht werd in verband met de weersomstandigheden ingekort en daardoor opnieuw gestart vanuit het Franse Sermaises.
Robert en Hans Seelen uit Borne hadden een klein ploegje aan de start gebracht. 4 Duiven moesten het mooie weer gaan maken aan de Morseltdijk. We kunnen concluderen dat dit buitengewoon gewoon goed gelukt is.
Hans geeft de volgende wetenswaardigheden prijs:
Onze 1 duif en CC-winnaar was de rode 0013 (NL19-7010013) een doffer die vorig jaar een 5e NPO vloog van Fontenay. Daarvoor ook al een 1e van Melun en een 4e van Fay aux Loges. Hij is een vaste waarde op ons vlieghok.
Op de 1e Sermaises van dit seizoen vloog hij de 9e in de CC en was dit ook een vroege klassering NPO. De doffer werd ingekorfd op verse eieren.
Zijn hok genoot en 2e prijs winnares is de 88 (NL20-1148488) en zoals Hans opmerkt de beste vlieg duif van het hok Seelen. Ze doet het dit jaar buitengewoon goed met een 6e, 8e, 10e en 13e klassering in het snelheidsgeweld binnen het duivensportcentrum Borne. Evenals haar doffer werd ze ingekorfd op een jong van 12 dagen
Deze doffer, een september jong van 2022, meldde zich als 3e op het thuishonk en was goed voor een 12e prijs in CC4.

Het seizoen werd begonnen met 43 meerdaagse overnacht duiven, 12 eendaagse fond duiven waaronder 7 september/oktober jongen van 2022. Hans en Robert hebben het in verband met de vele verliezen van de jonge duiven over een andere boeg gegooid. Ze hebben heel bewust in 2021 en 2022 in september en oktober jongen gekweekt.
Zo zijn ze dit jaar gestart met een 50-tal van deze jongen. Daar zijn er nu nog 40 van over.
Een andere verandering die is doorgevoerd is dat de duiven nu vanaf 2 nachten mand zondags worden ontsmet met BS.

Hans en Robert spelen alles op nest en de eendaagse fond en marathon duiven zitten door elkaar. De mannen proberen de grote vorm te krijgen omdat het Marathon en ZLU seizoen nu goed van start gaat.
Twee weken geleden zijn ze begonnen met bijlichten. Over de training zijn de heren tevreden want die loopt het hele seizoen al prima.
Gevoerd wordt de Koopman All in One mengeling die de eerste dagen van de week wordt aangevuld met paddy en gerst.

Tenslotte nog een paar woorden over de afstamming. Hun Rooie Adje
(Ad van der Veen) maar ook de Paulien van Jan Morsink drukken een belangrijke stempel op de beide winnaars.
Met hun prestatie worden Robert en Hans op deze wedvlucht ook met afstand grootmeester van de hele afdeling 9. Een extra glans over deze geweldige overwinning. Combinatie Seelen van harte gefeliciteerd.

De 1e tien van de uitslag:
1. Comb. Seelen Borne
2. Comb. Seelen Borne
3. Geert Ros Delden
4. Herman Sabel Hengelo
5. Hans Breukers Hengelo
6. J&T van der Velden Hengelo
7. Justin Bartelink Borne
8. Hans Breukers Hengelo
9. Geert Ros Borne
10. Leo Prosz Denekamp