Combinatie Blokhuis wint Chateaudun !

3 generaties Blokhuis voor het duivenhok.

Op de eendaagse fondvlucht van Fay aux Loges speelt de Comb. Blokhuis uit Borne 8 van de 9 duiven in de prijzen wat resulteerde in ‘Grootmeester’ van de Afdeling 9 in Het Spoor der Kampioenen.

Pakte de Combinatie op Fay aux Loges nog een derde plaats, nu op Chateaudun eist de jaarling duivin 19-1311568 de eerste plaats op.

De “NL19-1311568”

De winnares komt van vaders kant uit het ‘oude soort’ van de Combinatie. De moeder is de ’90’, die komt uit een samenkweek met Wim Tijkorte uit Denekamp.

Deze topduivin heeft zeker 5 keer ‘teletekst’ gevlogen en dus uit het goede hout gesneden.Dit had nog vaker kunnen zijn mocht de duivin niet door een sperwer gepakt zijn. 

De ’90’ overleefde de aanval wonderwel, maar kon daarna niet meer gespeeld worden en werd naar het kweekhok verhuisd.“ Elk nadeel heeft zo zijn voordeel!” blijkt maar weer eens nadat de ’90’ zich ontpopte tot een zeer goede kweekster. Volle broers van de winnares, de ’38’ en ’39’ vlogen beiden namelijk ook al een eerste van de CC4!

Rob, die samen speelt met zijn vader Hennie, hecht vooral aan een vast systeem zowel qua trainen als qua voeren. De duiven krijgen 2 x per dag volle bak, waarbij ze ‘s ochtends 10 minuten de kans om te eten en ‘s avonds 20 minuten. Standaard wordt de Beyers Galaxy lijn gevoerd, aan het begin van de week wat lichter met Light en Sport en tegen het einde van de week de Energy.

Om de duiven aan het eten te houden voor Chateaudun heeft Rob de duiven de week voorafgaand 2 keer weggebracht naar Arnhem. Om ze extra te motiveren mochten de doffers en duivinnen al vanaf woensdagavond samen op de bak.

Dat de Combinatie echte liefhebbers zijn blijkt wel weer doordat ze nu alweer bezig zijn met het seizoen 2021. Zo hebben ze de koppels voor volgend jaar nu al samen gezet en mogen ze samen nog een jong groot brengen. Het is de bedoeling dat de focus volgend jaar nog meer gaat naar de midfond en eendaagse wedstrijden.

Hennie, Rob, Niek en Jasper gefeliciteerd!

Frans Strikker