Comb. Blokhuis wint Beek en Donk van 25 juli 2020

“Hier de zwarte” riep de 11-jarige Niek, zoon van Rob Blokhuis uit Borne afgelopen zaterdag toen een duif naar beneden geschoten kwam. Nadat de duif nog een minuutje had verzeten werd de ‘8012’ toch nog als eerste afgevlagd op de tweede jonge duivenvlucht vanuit Beek en Donk tegen bijna 3000 duiven. Rob had er 47 mee, waarvan er 28 prijs vlogen.

De winnaar is gekweekt uit duiven die Rob dit voorjaar wilde kopen op de verkoop van de dit voorjaar overleden Bennie Overkamp uit Eibergen. Rob bezocht de verkoop omdat hij hier de duiven in de hand kan houden en bekijken, dit in tegenstelling tot verkopen die via internet verlopen.

Nadat hij ze allemaal goed bekeken had bleven een aantal duiven over, waaronder een stamkoppel welke terug leidt naar duiven van Hans Vultink.

Hij bleek niet de enige te zijn die interesse had in die duiven. Toen het bedrag op bleef lopen liet Rob de verkoop lopen. Achter in de zaal werd er driftig verder geboden, met als allerlaatste bieder,…… vader Hennie Blokhuis! Dus kwamen de duiven alsnog naar Borne. Dit voorjaar zijn er 6 jongen van gekweekt waaronder de ‘8012’, die gespeeld werd op 6 dagen broeden.

Andere jaren speelde Rob op de deur, nu mogen ze aanrommelen waardoor en nu een koppel of 8 op eieren zit. Nadeel is dat de duiven moeilijker willen trainen zegt Rob. Door ze samen met de duivinnen te laten vliegen en of de vlag te gebruiken probeert hij ze in de lucht te houden. Het kan zo zijn dat over een paar weken  alsnog op de deur gaat spelen mocht hem dat beter uit gaan komen.

Rob heeft dit jaar meer jongen dan andere jaren geweekt, met als doel om zoveel mogelijk jongen met ervaring over te houden. Reden hiervoor is dat zoon Niek volgend jaar zelfstandig deel gaat nemen aan vluchten en dan start met een hokje goed bevlogen jaarlingen met misschien wel de zwarte ‘8012’.

Een betere start kan je nauwelijks wensen!

Niek, Rob en Hennie gefeliciteerd!

Frans Strikker.