Comb. A. Velhuis en Zn. winnen regenachtige Gorinchem tegen 1752 duiven.

Tonnie en Frank Veldhuis, Deurningen

De combinatie Tonnie en Frank Veldhuis uit Deurningen spelen al jaren in de sterke vereniging “de Luchtbode” in Borne (3 liefhebbers bij de eerste 10). Aan het eind van het seizoen mogen ze ook nog een zege in de CC4 Hart van Twente bijschrijven.

Afgelopen weekend was de natourvlucht vanuit Duffel gepland. De weersverwachtingen waren al niet erg positief, de jonge duivenvlucht vanuit Dizy le Gros werd op vrijdag gelost, de natour zou op zaterdag of zondag gelost worden.

Kort na inkorven werd al bekend gemaakt dat er gelost zou worden vanuit Tilburg in verband met het weer, uiteindelijk werd dit op zondagmiddag 14:45 nog Gorinchem, voor de winnende combinatie zo’n 140km.

De donker kras doffer NL19-1313271, 7 get, viel uit koppeltje van twee gelijk op de antenne. Deze jonge duif is rechtstreeks gehaald bij Gert Rotman, waarvoor de combinatie Veldhuis een testhok is.

De jonge duiven worden 8 keer afgericht voor het seizoen. Eén keer in de 4 weken krijgen ze een geel tablet. Qua voeding wordt er gebruik gemaakt van Teurlings Sport.

Heren, nogmaals van harte gefeliciteerd !

Door: Frank Vunderink