Blauwe duivin NL-19-1310265 zorgt voor de overwinning van de Comb. Seelen (Borne) op Dizy-le-Gros van 10 augustus!

Naar aanleiding van de overwinningen van de combinatie in onze CC4 Hart van Twente op Limoges van 31 mei, Châteaudun van 21 juli, Quiévrain jonge duiven van 21 juli en Boxtel van 3 augustus heeft u telkenmale op deze site en facebookpagina iets kunnen lezen over de combinatie. Om niet in herhaling te vallen laat ik het daarbij.
Zelfs over de winnares hoef ik u niets nieuws te vertellen! Ze heeft namelijk ook al het concours van Quiévrain van 21 juli gewonnen! Mijn collega Harold Vlaskamp heeft daar toen het volgende over geschreven:

Dit verduisterd jong is een zus van de doffer die vorig jaar het NPO-concours won van Châteaudun en werd gespeeld vanaf het schapje.
De vader is uit de lijn van de Paulien van Albert Derwa (Herent, België) via Jan Morsink (Marle). De moeder komt uit samenkweek met de Gebr. Leideman (Heemserveen) en de NPO-winnaar van Ablis van de combinatie zelf.”.

Ik kan daar nog het volgende aan toevoegen. Zowel op de stamkaart van de vader als de moeder treffen we enkele generaties terug de Geeloger aan van Koen Minderhoud (nu Westkapelle). De Geeloger is een van de beste duiven die het Nederlandse luchtruim hebben doorkruist! Zo staan er drie NPO-concoursen op zijn naam: Pithiviers 6340 duiven, La Souterraine 3077 duiven en Châteauroux 2227 duiven.

Qua bouw kan over de duivin worden opgemerkt dat het een vrij diepe duivin is. Dit heeft haar echter niet belet om ten tweede male het gehele contingent van CC4 het nakijken te geven!

Zoals veel liefhebbers is de combinatie de laatste weken met betrekking tot de jonge duiven niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Op Boxtel van 3 augustus bijvoorbeeld bleven er tien jongen achter. Van die tien zijn er vijf door verschillende mensen gemeld. Deze vijf waren allemaal in de omgeving van Boxtel binnengelopen! Afgelopen maandag zijn ze door een koerier weer in Borne afgeleverd!

Op de foto ziet u Robert met de “Blauwe 265”.

Rest mij nog om de combinatie op de vluchten die nog op het programma staan en de taartvluchten veel succes te wensen!

Albert Bartelink.