Blauwe duivin “280” van Koen Seiger (Oldenzaal) zegeviert op Péronne van 1 juni!

Koen is een herintreder in de duivensport. Sinds hij op zijn huidige adres woont heeft hij weer postduiven. Hij woont daar met zijn vrouw Claudia en zijn twee dochters. Hij is lid van de P.V. De Zwaluw, zeker op de vitesse en de midfond een van de sterkste verenigingen van de CC. Daar moet hij opboksen tegen leden als Vincent Bonnes (vorige week nog CC-winnaar van Fay-aux-Loges), Gebr. van Langen (CC-winnaar van Boxtel), Johnny Bekkedam en Albert Olde Riekerink. Zeker dit jaar gaat hem dat uitstekend af!

De snelste duif van de CC komt uit een doffer die Koen heeft gekregen van de Comb. Bont (Hans Bont en zijn vorig jaar op 39-jarige leeftijd helaas overleden zoon Gert Jan). De grootouders komen van wijlen Piet Bont uit Borne (de vader van Hans) en van Karel Ceusters (de vroegere compagnon van Leo Heremans).

De moeder van de “280” komt van Vincent Bonnes. Zij komt uit een doffer die Vincent heeft gehaald bij de tandem Op de Beeck-Baetens uit het Belgische Putte en uit een duivin van eigen kweek van Vincent. Deze laatste is nog een afstammelinge van “De Superkweekster” van Vincent!
Eerdere prestaties van de “280” zijn o.a.:
49/2292 Châlons op 18 mei;
358/1961 Boxtel op 13 april;
401/4053 Tilburg op 20 april;
29/4052 Châlons op 19 mei 2018.
Koen speelt totaalweduwschap. Hij heeft nu nog negen doffers en negen duivinnen. Donderdag heeft hij zeven doffers en drie duivinnen ingekorfd. Koen werkt in Hengelo. Voordat hij ‘s morgens naar zijn werk gaat verzorgt hij zijn duiven: voeren, water geven, vloer krabben en loslaten!
Toen Koen weer begonnen is met duiven houden heeft hij duiven van Jan en alleman gekregen en gekocht. Enkele jaren geleden heeft hij een aantal late jongen gekregen van Peter en René van Langen en van Vincent Bonnes. Sindsdien gaat het crescendo!
Graag wil ik Koen vanaf deze plaats veel succes wensen voor de rest van het seizoen!
Albert Bartelink.
PS: De blauwe duivin achteraan bovenin is de “280”.