Combinatie Seelen wint Dizy le Gros van 25 Juli 2020

Robert en Hans Seelen (foto: Toppigeons.com)

Een paar weken geleden schreef Albert Bartelink de reportage bij de familie Seelen over de overwinning op Fay Aux Loges. Hij eindigde met:

“Gelet op vorig jaar kan het zomaar zijn dat de gebroeders nog een keer met de erepalm gaan strijken!”

Nou, daar zijn we weer 🙂

Afgelopen week vervlogen we de midfondvlucht vanuit Dizy le Gros, voor de Comb. Seelen alleen niet de enige vlucht. Er waren tevens duiven mee op Agen, Perigueux en Beek en Donk. Op het moment dat winnende duivin aankwam was het dan ook een verrassing, de Comb. Seelen kijkt niet naar meldlijsten en wisten niet dat ze zó hard zouden komen. Uiteindelijk goed voor de 1e in de CC Hart van Twente.

De duivin is gespeeld op eitjes. Deze duivin komt uit de 1e NPO Chateaudun en heeft hun vorig jaar het generaal kampioenschap opgeleverd. Ze was nog niet verder geweest dan Venlo echter voor de punten mocht ze toch mee naar Nanteuil. Hier haalde ze voldoende punten om nipt het generaal kampioenschap voor de combinatie binnen te slepen.

Prestaties van vorig jaar kunt u nalezen in de reportage van Albert Bartelink: http://cc4hvt.nl/?p=384

Bij de combinatie wordt, zoals misschien bekend is, alles op nest gespeeld. De dagfondduiven en de overnachtingsduiven zitten bij elkaar op een afdeling. De duiven krijgen in het begin van de week volle bak Beijers Galaxy Sport Light. Aan het eind van de week wordt dit aangevuld met Beijers Galaxy Sport Energy. Door het drinkwater gaat geregeld Wonder-Pigeon.

Daarnaast wil Hans graag nog van de gelegenheid gebruik maken om aan te geven dat hij erg tevreden is over de fusie van de Bornse verenigingen. DSC Borne is dan ook een zeer hard spelende vereniging / NIC in het Oosten. Hiermee is de duivensport in Borne voor de toekomst gewaarborgd.

Nogmaals van harte gefeliciteerd en succes morgen op Orleans, Tilburg en BARCELONA !

Frank Vunderink