Bennie Senger (Ootmarsum) legt met blauwe jaarling duivin beslag op de eerste plaats op Tilburg (160 km) van 10 augustus!

Bennie Senger is een bijna 70-jarige voormalige metselaar. Hij is postduivenliefhebber sinds 1985. Tot aan zijn verhuizing naar Ootmarsum, nu twintig jaar geleden, was hij lid van de inmiddels opgeheven P.V. Onze Sport in Denekamp. In Ootmarsum heeft hij zich aangemeld bij de P.V. De Othmarvliegers.

De laatste jaren heeft hij nogal wat te maken gehad met fysieke problemen. Daar heeft hij zich samen met zijn vrouw Ria echter goed doorheen geslagen. Hij beleeft veel plezier aan zijn hobby!

Bennie beschikt over een hok met een lengte van ongeveer zeven meter. Voor de jonge duiven beschikt hij daarnaast nog over een hok van ongeveer twee meter bij twee meter. Dit hok heeft een open front.

Aan het begin van het seizoen beschikte hij over tien vliegkoppels. Op de africhtingsvlucht van Kalkar zijn twee doffers achtergebleven. In het begin van het seizoen speelt hij totaalweduwschap. Dit doet hij totdat de duivinnen onderling gaan paren. Daarna gaan alleen de doffers mee op weduwschap.

Naast de vliegkoppels heeft hij nog vijf kweekkoppels. Jaarlijks kweekt hij ongeveer 25 jongen. Alle koppels brengen twee jongen groot. Hij vult niet aan met jongen van een volgende ronde. Ook kweekt hij nooit late jongen. Wel geeft hij zijn jongen een goede leerschool. Ze gaan mee tot en met de laatste vlucht. Op dit moment zijn er nog negen jongen aanwezig.

Uit het vorenstaande kunt u afleiden dat Bennie een man is van de kleine korf! Ook op Tilburg had hij slechts zeven duiven mee. Dat dit geen beletsel is om vroeg te klokken wordt hiermee andermaal bewezen. Niet het vele is goed maar het goede is veel!

De winnares NL-18-1554642 is een prachtige blauwe duivin. Het is een wringer. Ze is vorig jaar als jonge duif gewoon gespeeld. Dit evenwel zonder opmerkelijke resultaten. Ook op de enkele vitessevluchten die ze dit voorjaar heeft afgewerkt, heeft ze niet bijzonder gepresteerd. De overwinning op Tilburg maakt echter veel goed!

De vader van de winnares heeft Bennie gekregen van Jan Oude Holtkamp uit Denekamp. Jan is enkele jaren geleden gestopt als liefhebber door verhuizing naar een bejaardenwoning. Bennie kon toen een aantal duiven uitzoeken. De doffer is gekweekt door Jan Morsink (Marle). De ouders heeft Jan Morsink gehaald bij Gaby Vandenabeele (Dentergem, België).

De moeder van de “Blauwe 642” heeft Bennie zelf gekweekt. Dit is de NL-15-1333836. Deze duivin was in 2016 2e Kampioen Natour van Kring 2!

De vliegkoppels van Bennie gaan ongeveer half maart op weduwschap. Het voer dat hij gebruikt is afkomstig van Vanrobaeys. Twee maal per week geeft hij Forte-Vita van Travipharma. Een eenvoudige verzorging dus!

Na de eerste natourvlucht van Boxtel heeft Bennie de koppels niet meer gescheiden. De doffers dreven al behoorlijk bij het inmanden op vrijdagavond. Zaterdagavond heeft de “Blauwe 642” haar eerste ei gelegd. Bennie denkt dat de duivin zich daarom naar huis heeft gespoed!

Voor de vluchten die nog op het programma staan wens ik Bennie veel succes! Danken wil ik hem voor de prettige ontvangst!

Albert Bartelink.