Aloys Kamphuis (Beuningen) boekt derde overwinning van dit seizoen op Dizy-le-Gros van 29 augustus 2020

Naar aanleiding van de overwinningen van Aloys op Fay-aux-Loges van 1 augustus en op Bierges van 15 augustus heb ik verslagen gemaakt. Deze verslagen kunt u nog eens nalezen op deze site.

In die verslagen heb ik eigenlijk alles al geschreven wat u over Aloys en zijn duiven zou moeten weten. Daarom is dit verslag ook korter dan u van mij gewend bent.

Ik wil het hier nu alleen nog hebben over de duif die niet alleen de overige duiven in onze CC maar ook de overige duiven in de gehele afdeling te snel af was! In onze CC waren 1.327 duiven ingezet en in de afdeling namen 10.198 duiven deel aan het concours.

In mijn laatste verslag over Aloys heb geschreven dat de winnende duif van Bierges van 15 augustus een wringer in de hand is. Zo mogelijk is de NL-20-1152913 nog een grotere wringer! Met deze “913” heb ik de winnaars van de jongeduivenvluchten Bierges, Quiévrain en nu dus Dizy-le-Gros in handen gehad. De overeenkomsten zijn treffend: een wringer in de hand, geen grote duif, uitstekend gebouwd en een blakende conditie. Met andere woorden: zo moeten (jonge) duiven zijn als je wilt presteren!

De stamkaart van de “913” treft u hieronder aan bovenstaand een foto van de duif.

Vanaf deze plaats wil ik Aloys succes wensen voor de rest van het vliegseizoen!

Albert Bartelink.