Welverdiende zege voor Riet en Frans Oude Lashof op wedvlucht Chalons en Champagne

Soms lees je van die dingen en denk je hoe is het mogelijk. Een en dezelfde liefhebber behaalt op één dag tijdens verschillende wedvluchten de afdelingsoverwinning. Dat moet voor Raymond Ramaker uit Den Ham een droomweekend zijn geweest.

Zo’n zelfde weekend beleefde het sympathieke echtpaar Riet en Frans Oude Lashof uit Weerselo ook, maar dan vanuit hele andere omstandigheden.

Midden in het lopende wedvlucht seizoen werd Riet getroffen door serieuze problemen met haar hart. Een ziekenhuisopname gevolgd door een operatie bleek nodig om de moeilijkheden op te lossen. Gelukkig volgde een voorspoedig herstel en na een aantal weken was ze alweer te begroeten in het Duivensportcentrum Oldenzaal. 

Nu was het een tijdje niet Riet die Frans kon assisteren waardoor moest worden geroeid met de riemen die er waren. 

Omdat ze altijd goed zijn met de jonge duiven en Riet er zich na verloop van tijd weer mee kon bemoeien was deze CC-overwinning ook voor hun de vervulling van een droom.

Hun winnaar, de NL24-8147741 wist na gelost te zijn om 09.00 uur, met een snelheid van 1312 mtr om 14.12.33 uur de valplank aan te tikken.

Dat betekende in CC4 Hart van Twente een 1e prijs tegen 508 en in de afdeling een 17e tegen 4854 duiven. Met maar liefst 27 van de 49 ingezette jonge duiven hebben ze een prima uitslag neergezet.

Wat het helemaal mooi maakte is dat er geen verliezen zijn geleden. Alle 49 zijn terug op het hok.

Natuurlijk zijn we benieuwd naar enkele weetjes en die wilde Riet, als woordvoerder van de twee, best wel vertellen.

Riet en Frans geloven in een goede voorbereiding op de vlucht. Het is dan ook Riet die geregeld in de VW-golf stapt waar Frans de duivenaanhanger aan heeft gekoppeld. Zo ook de afgelopen week toen ze op maandag en dinsdag de jongen heeft afgericht naar de omgeving van Markelo. 

Daarbij gaan eerste de duivinnen los en daarna de doffers. Eenmaal thuis bleken ze er allemaal al te zijn. Een goed teken. 

Over de aankomst vertelde Riet. We zaten in de tuin bij de vijver en moesten nog 2 duiven hebben van de wedvlucht Marche. Ik ben even naar binnen gelopen om iets te pakken en zag vanuit het keukenraam dat Frans zijn plekje had verlaten en druk doende was in de tuin. Ik veronderstelde dat er waarschijnlijk nog een duif vanuit Marche was gearriveerd.

Toen ik buiten kwam riep Frans van afstand “wie hebt er al een en den leup as ’n speer noar binnen”. 

Dat was wel even schrikken maar kort daarna begreep ik dat het een vroege moest zijn vooral ook omdat we een klein kwartiertje moesten wachten op de nummer 2.

De winnaar laat zich al een paar weken goed zien nu de afstanden langer worden. Zijn nestzus heeft nog niet gemist op de jonge duiven vluchten.

Beide duiven zijn van het soort van Enrico Doldersum uit Almelo waarmee Frans en Riet een goede vriendschap hebben opgebouwd. Beide hechten ook veel waarde aan zijn adviezen.

Zo komt deze overwinning op een voor hen heel mooi moment. Het voelt als een echte kers op de taart. Na het herstel van Riet is het ook mooi om weer volop van hun beider hobby te kunnen genieten. 

Riet en Frans van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.

De eerste 10 van de uitslag:

  1. Comb. Oude Lashof Weerselo
  2. Harrie Helming Borne
  3. Justin Bartelink Borne
  4. Geert Ros Delden
  5. Geert Ros Delden
  6. Comb. Oude Lashof Weerselo
  7. Jelle Derks Borne
  8. Comb. Blokhuis Borne
  9. Justin Bartelink Borne
  10. Toon Veldhuis en zn. Deurningen